Meny:
- Forside
- Presentasjon
- Bildearkiv
- Avisomtaler
- Tilbakemeldinger
- Turnéplaner
- Andre aktiviteter
- Ta kontakt


Forestillinger:
- Laffen på telttur
- Jakten på lykken
- Den farlige artiskokken
- Flottenfeier Lurendreier
- Laffen & Kikka i hundre
- I Eventyrland
- En venn er en venn…
- Ingenting å være
  redd for

- Ville veier og vrange skilt

- Med håret til værs

- Venner

- Hjertelig jul

 

 


 • Forestillinger

LAFFEN OG KIKKA I EVENTYRLAND

En interaktiv forestilling

 

 

Kort omtale av tilbudet – ”ingress”

Denne forestillingen tar for seg eventyrets oppbygging, spenningsfelt og fantastiske drama. Hvor er  Eventyrland?  Finnes det hekser og troll? Hva er drøm og hva er virkelighet?

Dette er en eventyrlig produksjon i høyt tempo som tar tak i barns evige begeistring for tradisjonelle eventyr-figurer.

Selv om Laffen og Kikkas eventyr er nytt, er figurene og handlingsforløpet kjent for de fleste barn. Det er derfor lett for dem å være med å drive forestillingen fremover.

Spilletid ca 50 min. 

 

Målgruppe for tilbudet:

  Barn fra 3 – 10 år 

 

Beskrivelse av tilbudet:

 

Forestillingen er et møte med fantasien og noen av figurene vi møter i norske folkeeventyr. Laffen har alltid hatt et inderlig ønske om å oppleve eventyrets fantastiske drama og han er selvfølgelig overbevist om at nettopp han har alle forutsetninger for å være eventyrets store helt…. Kikka får en idè og dermed er det duket for en spennende reise til Eventyrland. Det er ikke alltid de velger de enkleste løsninger, men i kjent Laffen og Kikka-stil når de målet med god hjelp av ungene underveis. 

Elevenes kjennskap til eventyrets gang blir en viktig del av handlingsforløpet i denne forestillingen. De blir brukt som hjelpere og aktører både fra sin plass i salen ( individuelt og gruppevis ) og på scenen.

Forarbeid: Kan bestå av arbeid med /gjennomgang av norske folkeeventyr og figurene man møter der. Erfaringsmessig er dette  særlig nyttig i klasser som har elever med annen kulturell bakgrunn. For noen av dem kan dette være det første møtet med norske folkeeventyrs figurer.

 

Pedagogisk vejledning:

Under forestilling: Noen av de yngste synes det er skummelt med hekser og troll og kan ha behov for en trygg voksen i nærheten. Her kjenner nok den enkelte lærer ”sine” barn best!

Etterarbeid: Forestillingen legger et fint grunnlag for videre arbeid og fordypning i temaet ”eventyr”. Høytlesing i klassen, dramatisering av eventyr, jakten på ”den røde tråd” i våre folkeeventyr (det gode mot det onde) eller å se på andre lands ”eventyr” kan være noen måter å vinkle

det på

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                   Leif Fjelldal · Lohneveien 110, 4642 Søgne  · Tlf. 41 31 08 58